EMG-test utförd i universitetsmiljö av auktoriserad personal

Dagens stillasittande och monotona arbeten bidrar till nacksmärta, en dold sjukdom som drabbar cirka 40% av svenska folket. Spineband är här för att ändra på det. Den revolutionerande tekniken avlastar nacken och tar bort smärtan.

Vad är EMG?

EMG, eller elektromyografi som det egentligen heter är en metod som används inom medicin. Testet mäter nerver och musklers fysiska förmåga att leda elektriska signaler. Resultaten presenteras i en graf som visar hur nackmusklerna belastas. Om frekvensen i musklerna är hög belastas musklerna mer, och om frekvensen är låg är även belastningen på musklerna låg.


Hur påverkar Spineband belastningen?

När resårlinorna på Spineband spänns reduceras nackens muskelaktivitet som i sin tur avlastar nackmusklerna. I grafen nedan kan man tydligt se hur muskelaktiviteten minskar kraftigt när resårlinorna på Spineband spänns. När linorna är spända jobbar istället Spineband tillsammans med nickmusklerna och tillåter nackmusklerna att slappna av.

Hur ska Spineband användas för att uppnå samma resultat?

Genom att använda Spineband 30-60 minuter per dag avlastar du nackmusklerna tillräckligt för att minska eller ta bort smärtan helt. Spineband passar därför perfekt för en långpromenad, på cykelturen eller i soffan med paddan eller telefonen. Om du redan upplever smärta i nacken rekommenderar vi Spineband Original, en stabil väst som hjälper dig att bli kvitt nackont. Upplever du ännu inte smärta men ständigt utsätter din nacke för påfrestningar och hög belastning rekommenderar vi istället Spineband Active. Modellen är nättare och perfekt i verkstaden eller på kontoret.