Fri frakt över 500kr
Leverans inom 2-3 dagar
30 dagars öppet köp

För en friskare nacke

Bli kvitt din nacksmärta

Detta är den tredje delen i artikelserien där vi reder ut hur ett av kroppens mest komplexa områden fungerar, Varför man får ont, och vilka metoder som finns för att minska eller ta bort smärtan.

Vad fungerar mot nacksmärta?

I den första artikeln berättade vi att människan har, precis som de flesta andra däggdjur, 7 stycken kotor i nacken. Något som vi dock inte har, men som de flesta däggdjur har, är något som heter ligamentum nuchae. En kraftig sena som till skillnad från alla andra senor i kroppen innehåller det organiska och elastiska materialet elastin. Tack vara elasticiteten i detta band kan huvudet bäras upp utan att hindra rörelser framåt och nedåt. Djurets nackmuskler behöver arbeta onaturligt hårt. Många betesdjur har ett specialdesignat band som hjälper nacken att hålla upp det tunga huvudet trots ensidiga statiska positioner. 

Precis som djuren är vi människor också annorlunda och vi skiljer oss från individ till individ. Nacken är ett otroligt komplext område med kotor, muskler och nerver. Allas nacksmärta är individuell och orsaken till problemet skiljer sig därför från person till person. Vad som fungerar för en fungerar kanske inte för en annan. Det finns dock flera metoder man kan testa för att lätta eller bli av med sin smärta. Nedan har vi listat våra fyra bästa råd som du kan testa för att bli kvitt med nackont.
nacksmärta

1. Använd Spineband helt enkelt

Precis som djurens ligament hjälper Spineband dig att hålla upp huvudet och avlasta nacke och axlar. Spineband klassas enligt oss som en av de mest naturliga lösningarna för att avlasta nacken i en för människan onaturlig ställning.

2. Byt position

Försök att inte stå i samma position hela tiden, variera hur du jobbar och ta små men många pauser för att vila nacken.

3. Sitt inte stilla, för länge

Res på dig och rör dig lite då och då. Vi människor är inte byggda för att sitta stilla, en promenad sätter igång din kropp och aktiverar musklerna.

4. Mjuka rörelser

Förutom en promenad är övningar med mjuka rörelse ett bra sätt att stretcha ut och aktivera musklerna.

Läs mer

Ladda ner vår e-bok och bli kvitt din nacksmärta idag!

Ladda ner vår e-bok gratis!

Just nu kan du ladda ner vår ebok som är fylld med tips om hur man blir av med nacksmärta. Fyll i din mailadress i fältet nedan så skickar vi den helt utan kostnad.

crossmenu