För en friskare nacke

Nacksmärta, gamnacke, paddnacke eller skärmnacke? Kärt barn har många namn. Du är inte ensam, cirka 10% av svenskarna har ont i nacken.

Vi är här för att ändra på det!

Bli kvitt din nacksmärta med Spineband.


För både jobb och vardagFör vem passar Spineband?

Vissa aktiviteter tär extra mycket på nacke och axlar. Nackont kan uppstå i alla situationer och kan bero på mängder av orsaker. Vi riktar oss inte enbart till en specifikt utsatt grupp, vi vänder oss till dig med nacksmärta.

Älskar du att cykla, påta i trädgården, vandra eller någon annan aktivitet som kan göra att nackont uppstår? Undvik framtida smärta och skador på din nacke med hjälp av Spineband.

Cykling

Det är vanligt att man får ont i nacken när man cyklar långa sträckor. Med hjälp av Spineband Active så kan man avlasta huvudets belastning på nackmusklerna. Man fäster enkelt den medföljande elastiska öglan på justeringsratten eller slår en ögla runt justeringstampen bak på hjälmen.

Kök

Personer som har nackont och är ute på sin golfrunda upplever ofta att det är smärtsamt att luta sig framåt när de exempelvis puttar. Spineband Active kan ge den avlastningen man behöver för att göra det mindre smärtsamt. Om man blir en bättre golfare som ger ett lägre handikapp låter vi vara osagt, men man kan i alla fall njuta mer av sin golfrunda och få ett välbehövligt stöd för nacken.

Rida

Ryttare kan med fördel använda Spineband Active för att uppnå en bättre hållning när de är ute och rider. Det går att fästa Spineband i de flesta hjälmar med hjälp av clips eller den elastiska öglan. Du är välkommen att kontakta oss angående speciallösningar för just din hjälm om det behövs.

Promenera

Om man känner värk i nacken när man är ute och promenerar så kan Spineband ge bra stöd och hjälpa till att avlasta huvudets tyngd på nackmusklerna. Många som promenerar med Spineband upplever att 30-60 minuters promenad, en till två gånger per dag i en vecka, gör stor skillnad och de känner mindre smärta i nacken efteråt.

Handarbete / Hobby

Om man använder Spineband Active så har man alltid händerna fria och samtidigt får man det stödet nacken behöver. Använd Spineband exempelvis när du broderar, syr, knypplar, jobbar i trädgården, bakar, lägger pussel, läser, bloggar, fotograferar, går ut med hunden, slöjdar, spelar piano, fiskar, spelar kort, stickar och virkar m.m. Spineband passar för i stort sett alla handarbeten eller hobbys.

Rullstolsburen

Att sitta i rullstol innebär ofta en hög belastning på både rygg och nacke. Oberoende på om man sitter i rullstol på grund av rörelsehinder till följd av skada, sjukdom eller ålderdom, om det är permanent eller tillfälligt, så kan det vara skönt med avlastning av nackmusklerna. Användare med exempelvis Parkinsons har berättat att Spineband har underlättat för dem i vardagen.


Vad säger våra kunder?

”Jag blev så gott som smärtfri av detta.”Karin Arwedahl

Redan efter andra gången kände jag att jag blev mer avslappnad i nacke och axlar.” – Tina Grenander


Vilken Spineband passar mig?

Både Active och Original kan hjälpa att reducera nackbesvär. Den stora skillnaden är att Spineband Active är tunnare i ryggen och går inte över axlarna, vilket gör att den passar bättre vid aktiviteter med mycket rörelse. Exempelvis cykla, golfa eller påta i trädgården.

Om du broderar knypplar eller läser rekommenderar vi istället Spineband Original, tack vare västen så får du ett stabilare stöd. Men självklart ska du välja den Spineband som du tycker sitter mest bekvämt för dig!

Spineband Active – 1795kr

Active är perfekt för dig som sportar eller måste ha fullt fokus på ditt arbete. Den är enkel att justera med en hand, perfekt om du sitter på sadeln eller står och svetsar.

Spineband Original – 1995kr

Original är det perfekta alternativet för dig som vill ha en stabil Spineband med extra stöd. Den är enkel att justera med en hand, perfekt om du promenerar eller jobbar på kontoret.