Spinebands historia

Lars Grenander hade så ont i nacken att han tänkte ”nu är det färdigjobbat i verkstaden”. Allt hade börjat ett tiotal år tidigare och Lars hade provat allt möjligt, massörer, fysioterapeuter bland mycket annat. Då tänkte Lars ”Jag har en elastisk lina i verkstaden”. Han fäste den mellan sitt bälte och svetshjälmen när han svetsade. Snart märkte Lars att smärtorna i nacken var borta.

Efter att Lars tagit kontakt med Rolf Wirhed (Lektor på Örebro Universitet samt författare till bl.a. ”Anatomi med rörelselära och styrketräning (2012)”) och fått bekräftat att detta var rätt väg att gå, då startade processen att ta fram en produkt som alla kan använda men först patenterades Spineband i stora delar av världen.

En första prototyp togs fram som granskades av gruppaneler med fysioterapeuter och produkten utvecklades och efter stort arbete med design, passform och funktionalitet. Vår designavdelning i Borås arbetar kontinuerligt med att vidareutveckla befintliga samt hitta nya produkter och användningsområden.

  • 2019 etablerade vi vårt logistikcenter i Trollhättan.
  • 2020 blev produkten CE-märkt, vilket innebär att sjukvården kan använda den i sin verksamhet samt rekommendera den.

Vår målsättning är att hjälpa människor mer samt förebygga nacksmärtor och spänningshuvudvärk skapad av detta.


Sociala medier


Våra medarbetare

Logistik

Anders Wahlgren
anders.wahlgren@spineband.se

Design

Patrik Axelsson
patrik.axelsson@spineband.se

Försäljning

Kjell Lindström
kjell.lindstrom@spineband.se

Lars Grenander – uppfinnare av Spineband